Recepty ze Španělska
Je málo lidí, kteří znají pochoutku, která se jmenuje avokádové guacamole. K tomuto pokrmu je zapotřebí sehnat celé zralé avokádo, rajčata, česnek, cibule, citrónová šťáva, sůl a pro zpestření je dobré přidat olivový olej a olivy. Nejen, že je k této velmi dobré pochoutce zapotřebí málo surovin, ale je také velmi jednoduchá na výrobu. Avokáda se rozmačkají v misce na kaši, poté se přidá velice nadrobno nakrájená cibule a rajčata. Vše se smíchá dohromady a dochutí se to prolisovaným česnekem. Pro chuť a vůni je dobré přidat pár kapek olivového oleje. Velmi dobrý je pokrm, pokud se do něj zamíchá sůl a citronová šťáva. Milovníci ostrých jídel si mohou také přidat chilli nebo nějakou pálivou omáčku, která dodá jídlu šmrnc. Pokud se jedná o servírování, tak je avokádové guacamole velice chutné, pokud je zapečeno na bagetě.
Pokud byste si chtěli pokrm ještě více ozvláštnit, určitě do něj použijte olivy. Ty dodají jídlu zvláštní vůni a chuť, kterou budou obdivovat i zkušení gurmáni. Je mnoho způsobů, jak avokádové guacamole vytvořit a postup na tento recept najdete v kdejaké kuchařce nebo na internetu. Toto jídlo se může podávat jako vynikající předkrm, nebo jako chutná a zdravá večeře. Avokádo má samo o sobě velké množství různých vynikajících vitamínů a s kombinací dalších surovin je to doslova vitaminová bomba, která je zároveň velmi chutná a nevšední.
K tomuto exotickému jídlu se dokonale hodí výborné a kvalitní víno. Odborníci doporučují zejména Portské víno, které dodá pokrmu velmi dobrou chuť. Toto víno je dominantou Portugalska a je to typické červené víno, které má velký podíl zbytkového cukru. Toto víno si mohou lidé pořídit například ve formě suché, polosuché, ale také v bílé variantě. Většinou je toto víno prezentováno jako dezertní víno. Velmi podobné druhy vín se vyrábějí také v Austrálii, severní Africe, Kanadě, Indii, Argentině a také v USA.
18. 01. 2012