Recepty ze Španělska
Olivy určitě patří mezi plody, které mají jižanský charakter, nicméně i tak je nutné říct, že určitě milují plody olivovníku i lidé, kteří žijí ve střední Evropě a prakticky v různých dalších zemích po celém světě. Je nutné, říct, že olivy lze využívat hned několika různými způsoby, přičemž základem pochopitelně bude olivový olej. Ten je součástí prakticky obrovského množství různých receptů, které ani nemusejí být třeba středomořského charakteru.
Hodně důležitou roli hraje olivový olej například při pečení olivového chleba, který je velmi chutný a rozhodně jím nejen návštěvu lze bez problémů překvapit. Podívejme se tedy konkrétněji na olivový chléb jako takový a na recept, který vede k jeho upečení. Základem olivového oleje je pochopitelně olivový olej. Ideální volbou je velmi kvalitní olivový olej, který se v současné době dá bez problémů koupit například i v některém supermarketu. Ideální volbou je zejména panenský olivový olej. Ten je sice poměrně drahý, nicméně i tak lze říct, že je na olivový chléb naprosto skvělý. Mimo olivový olej se pochopitelně používají ještě také některé další suroviny, ze kterých jsou typické zejména různé druhy mouky. Použít je možné jak klasickou mletou mouku, tak i mouku celozrnnou a některé další druhy mouky. Součástí olivového chleba musí být mimo jiné také olivy, které mohou velmi dobře dokreslit celkovou chuť chleba.
Rady a tipy na pečení olivového chleba lze určitě najít přímo na internetu. Některé internetové stránky mohou být velmi zajímavé a mohou bez problémů velmi podrobně popisovat, jakým způsobem dochází k pečení olivového chleba. Často je možné klidně najít i některé konkrétní recepty, které jsou zachyceny online na videu tak, jak je to zapotřebí, aby bylo možno vše vidět. Upéct chléb z oliv tak zvládne prakticky každý člověk.
26. 03. 2012